Vad är CRM?

Varför är det viktigt att använda ett CRM-verktyg?

CRM står för Customer Relationship Management, eller kundrelationhanteringssystem på svenska. Det är ett verktyg som används för att hantera interaktioner med nuvarande och potentiella kunder. Sellfinity CRM innehåller funktioner som: spårar kontakter, hantera försäljning och marknadsföring, samt funktioner som förbättrar kundservice och kundupplevelse. Syftet med ett CRM-verktyg är att hjälpa företag att bygga starka och långvariga relationer med sina kunder, kontakter, hantera försäljning och marknadsföring, samt förbättra kundservice och kundupplevelse. Att helt enkelt hjälpa företag att bygga starka och långvariga relationer med sina kunder.

Sellfinity-CRM-desktop-1

CRM = Customer relationship management

Forsaljningsdashboard-1 (1)

Vad innebär CRM för sälj-avdelningen

Skapa fokus: Målsättningar ger säljteamet en tydlig riktning och fokus, det gör det lättare att veta vad som förväntas av dem och vad de ska arbeta mot.

 

Öka motivationen: Genom att ha tydliga målsättningar kan säljteamet se vad de behöver göra för att nå dem, det här ger en känsla av målmedvetenhet och motivation.

 

Öka prestationen: När målsättningarna är tydliga och motiverande, kan säljteamet prestera bättre och nå högre resultat.

 

Ge feedback: Målsättningar kan hjälpa till att ge säljteamet tydlig feedback på hur de gör och vad de behöver göra för att förbättra sig.

 

Gör det enklare att mäta framgång: Målsättningar ger ett tydligt mått på hur säljteamet presterar, det gör det enklare att mäta och jämföra resultaten med tidigare perioder och med andra säljteam.

En gång för länge länge sedan

Var Excel-listor det finaste vi hade.

Har ditt företag i dagsläget fortfarande Excel-listor? Med Sellfinity CRM är du ett klick ifrån att importera allt och få bättre överblick över era resultat.

Det finns flera fördelar med att importera Excel-filer i Sellfinity CRM, några av de viktigaste är:

 

  • Spara tid: Att manuellt skriva in kontaktuppgifter i CRM kan ta mycket tid, med importering av Excel-filer kan du snabbt och enkelt lägga till många kontakter på en gång.

 

  • Öka noggrannheten: Att skriva in data manuellt kan leda till fel och oegentligheter, med importering av Excel-filer kan du vara säker på att data är korrekt och uppdaterad.

 

  • Öka effektiviteten: Att ha all kundinformation samlad på ett ställe gör det enklare för dina anställda att hitta och använda informationen när de interagerar med kunder.

 

  • Förbättra analyser: Genom att importera Excel-filer kan du samla in mer data om dina kunder, vilket gör det möjligt att göra mer avancerade analyser och identifiera mönster och trender.

 

  • Synkronisera data: Att importera Excel-filer i Sellfinity CRM gör det möjligt att synkronisera data med andra system som du använder för att hantera dina kundrelaterade data.

 

Importering av Excel-filer i Sellfinity CRM hjälpa dig att spara tid, öka noggrannheten och effektiviteten, förbättra analyser och synkronisera data för att få en bättre översikt över kundrelaterade data i ditt företag.

Vanliga frågor kring CRM

Vad är CRM?

CRM är förkortningen för kundrelationshantering. Det är en metod för att samla, lagra och hantera information om kunder och affärsrelationer för att öka försäljningen och förbättra kundnöjdheten.

Varför är det viktigt?

Att använda CRM är viktigt eftersom det hjälper företaget att samla och hantera information om kunder och affärsrelationer på ett effektivt sätt. Det hjälper också till att förbättra kommunikationen med kunderna, öka försäljningen och öka kundnöjdheten.

Vilka är de vanligaste funktionerna?

De vanligaste funktionerna i en CRM-lösning är kontakt- och affärsrelationshantering, försäljningshantering, marknadsföringsverktyg och analysverktyg.

Vilka är fördelarna med att använda molndrift?

Fördelarna med att använda CRM i molndrift är att det gör det möjligt för företaget att tillgå systemet från vilken plats som helst med internetanslutning, det ger också möjlighet till automatisk uppdatering, samt möjlighet för samarbete och delning av information mellan olika avdelningar och anställda.

Hur kan jag välja rätt CRM-lösning för mitt företag?

För att välja rätt CRM-lösning för ditt företag, bör du först identifiera dina företagsbehov och mål. Därefter bör du undersöka olika CRM-lösningar och jämföra deras funktioner och priser. Det är också viktigt att tänka på hur lätt det ska vara att integrera lösningen med dina befintliga system och verktyg. Det kan också vara bra att prata med andra företag som redan använder en viss CRM-lösning och få deras synpunkter.

 

För att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att jämföra system. Sellfinity finns på bland annat Businesswith. Businesswith är en sida där du som konsument kan jämföra system och få tips på vilket som passar just eran verksamhet. 

 

Länk till Sellfinity på Businesswith: https://businesswith.se/system/sellfinity/

399kr/

användare

Fast pris och allt ingår.

Vill du veta mer om vår fantastiska produkt?

Fler artiklar