CRM customer relationship management

Varför ska ni använda ett CRM-verktyg?

Vad innebär CRM egentligen?

CRM, eller Customer Relationship Management, är ett samlingsverktyg för information som används av företag för att hantera och organisera interaktioner med nuvarande och potentiella kunder. Målet med ett CRM-system är att förbättra kundnöjdheten genom att ge företaget möjlighet att hantera och analysera kunddata och interaktioner på ett strukturerat sätt.

 

Ett CRM-system kan innehålla olika typer av verktyg och funktioner, inklusive kontakthantering, försäljningshantering, marknadsföringshantering och kundservicehantering. Det kan också innehålla funktioner för att hantera relationer med leverantörer, medarbetare och andra intressenter.

 

CRM-systemet kan användas på olika sätt, till exempel för att hålla reda på kundinteraktioner och historik, planera och följa upp försäljningsmöten, hantera kundserviceärenden och analysera kundbeteenden och preferenser. Genom att samla all denna information på ett ställe kan företaget få en heltäckande bild av sina kunder och deras behov, och använda den informationen för att förbättra sin försäljning, marknadsföring och kundservice.

 

CRM-system kan användas av företag inom många olika branscher, inklusive detaljhandel, finansiella tjänster, teknik och hälsovård. De kan också användas av företag av olika storlekar, från små företag till stora korporationer.

Sellfinity-CRM-desktop-1

Hur hjälper ett CRM företaget

Ett CRM är en typ av programvara som används av företag för att hantera sina interaktioner och relationer med sina kunder och potentiella kunder. CRM-systemet hjälper företag att samla in, organisera och analysera information om sina kunder, så att de kan förbättra sin marknadsföring, försäljning och kundservice.

Här är några exempel på vad ett CRM-system kan hjälpa ett företag att göra:

 

  • Samla in och organisera information om kunder: CRM-systemet kan användas för att samla in och organisera information om kunder, inklusive kontaktinformation, inköpshistorik och preferenser. Detta kan hjälpa företaget att bygga upp en detaljerad profil av varje kund och förbättra sina interaktioner med dem.
  • Förbättra marknadsföringen: Genom att använda CRM-systemet kan företaget identifiera målgrupper och skräddarsy sin marknadsföring för att möta deras specifika behov och intressen.

 

  • Förbättra försäljningen: CRM-systemet kan hjälpa företaget att spåra försäljningsleads, hantera försäljningssamtal och spåra försäljningsprestationer. Detta kan hjälpa företaget att förbättra sin försäljning och öka sina intäkter.

 

  • Förbättra kundservice: CRM-systemet kan användas för att hantera kundförfrågningar och klagomål, så att företaget kan leverera en snabb och effektiv kundservice.

 

Generellt sett hjälper ett CRM-system företag att förbättra sin relation med sina kunder genom att ge dem en mer personlig och anpassad upplevelse. Det kan också hjälpa företaget att spara tid och pengar genom att automatisera viktiga processer och förbättra sin produktivitet.

ideal-crm

Hur väljer man rätt CRM verktyg?

Lätthanterligt

Ett lätthanterligt CRM-system är avgörande för att förbättra företagets kundrelationer och öka försäljningen. Det gör det enkelt för företaget att samla in, organisera och använda kunddata på ett effektivt sätt. Det hjälper också företaget att öka effektiviteten, förbättra sin försäljning och mäta prestandan på ett enkelt sätt.

 

Prisvärt

Ett prisvärt CRM-system erbjuder företaget möjlighet att hantera kundrelaterade data utan att göra stora investeringar. Detta gör det möjligt för företag med alla storlekar att dra nytta av de fördelarna som ett CRM-system erbjuder, samtidigt som det håller kostnaderna nere.

 

Funktioner

Det är viktigt att välja ett CRM-verktyg med rätt funktioner eftersom det hjälper företaget att hantera sina kundrelaterade data på ett effektivt sätt och öka försäljningen. Om verktyget inte har de funktioner som företaget behöver, kan det leda till svårigheter att hantera kunddata och minska företagets försäljning.

Pipeline-hantering

Pipeline hantering är värdefullt eftersom det gör det möjligt att automatisera och optimera arbetsflödet, vilket kan leda till ökad produktivitet och minskade manuella fel. Det gör det också enklare att hantera och följa upp olika steg i processen, vilket kan underlätta felsökning och förbättra beslutsfattandet.

 

Sellfinity CRM erbjuder en effektiv pipeline hantering eftersom det gör det möjligt att samla in och hantera kunddata på ett enkelt sätt. Det gör det också möjligt att automatisera viktiga arbetsflöden, såsom leadgenerering och försäljningsprocessen, vilket kan öka effektiviteten och förbättra kundupplevelsen.

 

Tjänsten erbjuder också möjlighet till överblick över pipeline och säljprocessen, vilket gör det enklare att genomföra analyser och fatta data driven beslut.

399kr/

användare

Fast pris och allt ingår.
Hur ökar man försäljningen med ett CRM

Det finns många olika sätt att öka försäljningen med hjälp av ett CRM-system, och här är några förslag:

 

  • Använd CRM-systemet för att hålla koll på all kundinteraktion och historik. Detta gör det enklare att förstå kundernas behov och preferenser, vilket i sin tur kan hjälpa till att öka försäljningen genom att erbjuda mer relevanta produkter och tjänster.

 

  • Automatisera marknadsföringskampanjer med hjälp av CRM-systemet. Genom att automatisera marknadsföringskampanjer kan du nå ut till fler potentiella kunder på ett mer effektivt sätt, vilket kan öka försäljningen.

 

  • Använd CRM-systemet för att hålla koll på försäljningsmöjligheter och pipeline. Genom att hålla koll på försäljningsmöjligheter och pipeline kan du se vilka leads som är mest lovande och fokusera mer resurser på dem, vilket kan öka försäljningen.

 

  • Använd CRM-systemet för att hålla koll på kundnöjdhet och feedback. Genom att samla in och analysera feedback från kunder kan du förbättra produkter och tjänster, vilket kan öka försäljningen.

 

  • Använd CRM-systemet för att hålla koll på konkurrenter och marknadsföring. Genom att hålla koll på vad konkurrenterna gör kan du anpassa din marknadsföring och försäljningsstrategi för att få en fördel, vilket kan öka försäljningen.
Det unika med Sellfinity CRM

Sellfinity är det smarta CRM:et som ger dig mer för mindre. Sellfinity är CRM-systemet som vill befria världen från dåliga lösningar med dyra integrationer och skenande månadskostnader. Med Sellfinity får du leadsgenerering, kundhantering, e-postmarknadsföring, marketing automation, projekthantering, supporthantering, gamification, custombyggda dashboards, integrationer mot affärssystem och mycket, mycket mer. Öka försäljningen, få bättre överblick och sänk din månadskostnad. Sellfinity är det självklara valet när du vill ha alla funktioner, samlade hos en och samma leverantör – och dessutom till ett riktigt bra pris.

I stället för att betala för en tjänst där du sedan måste lägga till alla relevanta funktioner ingår allting från början – och du betalar bara 399 kronor i månaden för varje användare.

Den stora fördelen med Sellfinity är att det blir enklare att sälja. Med Sellfinity skapar du fler leads och får fler avslut, men du får också mer engagerad personal tack vare det inbyggda gamification-systemet.
En stor fördel med att ha Sellfinity som leverantör är att du samlar alla viktiga tjänster i en plattform. Du behöver logga in på färre ställen och betala färre avgifter, så att du i stället kan fokusera på att driva din affär.
Sellfinity är också ett CRM-system som är enkelt att installera. Målet är att Sellfinity ska vara så nära plug’n’play som du kan komma – och behöver du ändå någon hjälp är Sellfinitys customer success managers alltid redo att hjälpa till.

Maximera kundtillfredsställelse
med ärendehantering
Följ upp och hantera ärende på samma ställe

I en allt mer konkurrensutsatt marknad är det viktigare än någonsin att tillgodose kundernas behov och önskemål. Ett av många sätt Sellfinity effektiviserar är genom support-hantering under fliken Servicedesk.

 

Samla all information om en kund på ett ställe, inklusive tidigare kommunikation, inköp och supportärenden. Detta gör det enklare för kundtjänstteamet att få en heltäckande bild av varje kund och ge en mer personlig och anpassad upplevelse.

 

Dessutom gör CRM-systemets möjligheter för samarbete och automatisering det möjligt för kollegor att arbeta mer effektivt. Manuella uppgifter, såsom dokumentation av tidigare samtal med kunder kan automatiseras, vilket ger kollegor mer tid att fokusera på viktiga interaktioner med kunder.

En annan fördel med CRM-system är möjligheten att följa upp och mäta resultaten av kundtjänstinsatser. Genom att samla data om kundtillfredsställelse, inklusive viktiga mått som svarstider och antal lösta ärenden, kan man få en bättre förståelse för vad som fungerar och vad som behöver förbättras.

 

Sellfinity's internchatt
Sköt all kommunikation inom företaget

Sellfinity CRM chat är en intern chat-funktion som syftar till att underlätta kommunikationen mellan olika avdelningar och medarbetare inom ett företag. Detta kan innebära att olika avdelningar som kundtjänst, försäljning, marknadsföring och IT kan kommunicera med varandra i realtid, för att snabbt och effektivt hantera frågor och problem.

 

En av fördelarna med att använda Sellfinity CRM chat för intern kommunikation är att det gör det möjligt för företaget att snabbt få svar på frågor och hantera problem. Det kan också minska e-posttrafiken och bidra till att förbättra produktiviteten. Det är också möjligt att skapa olika kanaler för olika avdelningar eller projekt, vilket gör det enklare att hålla koll på konversationer och se vem som är ansvarig för olika frågor eller problem.

 

Sellfinity CRM chat gör det också möjligt för företaget att lagra och återanvända information som samlas in från interna konversationer, vilket kan hjälpa till att förbättra beslutsfattandet och förbättra företagets verksamhet i stort.

 

Sammantaget är Sellfinity CRM chat ett användbart verktyg för företag som vill underlätta kommunikationen mellan olika avdelningar och medarbetare, för att hantera frågor och problem på ett effektivt sätt och förbättra företagets produktivitet och verksamhet i stort.

FAQ om Sellfinity

Vad kostar det?

399kr/ användare. Fast pris och allt ingår.

Vad ingår i Sellfinity?

Med Sellfinity får du leads- och kundhantering, e-postmarknadsföring, marketing automation, supporthantering, custombyggda dashboards, integrationer mot affärssystem, Chatt, Applikation till telefon, gamification och statistik för alla avdelingar.

Integrationer

Dubbelriktad integration till dina viktigaste system. Som till exempel, Google Calendar, Microsoft 365, Visma e-economy, Fortnox.

Finns det en mobil applikation?

Ja vi har applikation som går att ladda hem på både Appstore och Google Play. Sök på Sellfinity så hittar du den!

Kan jag importera existerande data?

Svar: Ja, med Sellfinity kan du enkelt importera kundregister och företagslistor. 

Varför välja Sellfinity?

Sellfinity har transparent prisplan och fast pris. Massvis med bra funktioner. Systemet är lätthanterligt, motiverande och har gamification av statistik till alla avdelningar av organisationen.

FAQ om CRM-system

Vad menas med CRM?

(kundrelationshanteringssystem) är ett verktyg som hjälper företag att hantera och analysera kundinteraktioner och data. Det kan användas för att samla in och organisera information om leads och kunder, automatisera arbetsflöden och förbättra kommunikationen med kunderna. Genom att använda ett CRM-system kan företag öka sin försäljning och förbättra kundlojaliteten.

Varför använda CRM?

Fördelarna är bland annat att systemen inkluderar förbättrad kundservice, ökad försäljning, bättre samarbete inom företaget, ökad kundlojalitet, ökad effektivitet och förbättrad dataåtkomst och analys.

Vilka är de vanligaste funktionerna i ett CRM-system?

De vanligaste funktionerna i ett CRM-system inkluderar kontakt- och kundhantering, leads och försäljningshantering, marknadsföringsautomatisering, kundservice och support, samarbete och samarbete, och rapportering och analys.

Vilka är de bästa CRM-systemen för små företag?

Valet av ett system beror på företagets specifika behov och budget. Businesswith är till exempel en av sidorna ni kan jämföra på: https://businesswith.se/

Hur implementerar jag ett CRM-system i mitt företag?

Implementeringen av ett CRM-system innebär att identifiera dina företagsbehov, välja ett lämpligt system, importera och organisera data, konfigurera och anpassa systemet, träna användare, och sedan fortsätta att optimera och uppdatera systemet för att möta förändrade behov. Det är viktigt att involvera alla berörda avdelningar och anställda i processen för att säkerställa att implementeringen är framgångsrik.

I Sellfinity har vi givetvis tänkt på det här så det är så smidigt som möjligt att hantera.

Vilka CRM-system finns det?

Det finns många olika CRM-system, För att nämna några: Monday, HubSpot, Lime CRM, Lime Go, Membrain, Pipedrive, Salesforce, Superoffice Upsales.

Det svåra är att välja rätt. Oftast är det enklaste att kontakta företagen där man berättar om sina behov och därefter göra en bedömning om det är rätt investering. Det är många CRM system som inte har en transparent prisplan. Det kan leda till stora extrakostnader i efterhand.

Fler artiklar